Gummibåtsmannen

Så kallades jag nere i Ystads Småbåtshamn, och gör nog fortfarande.

Mitt intresse för gummibåtar började 1994. En iskall decemberdag såg jag en liten båt med gummituber på sidorna, som låg förtöjd bakom en jättestor fiskebåt ombyggd till åretruntbostad i Malmö hamn, mittemot flygbåtarna. Uppe vid landgången fanns en skylt: Sportbåt till salu!

p1000245x-small.jpg

Paret som ägde ”Sportbåten” behövde säkert lite extra pengar inför Julen, så jag fick nog köpa den billigt. En märklig sportbåt tyckte jag, med glasfiberskrov och gummituber längs sidorna, styrpulpet, och en 50Hk Mercury från 1900 frös ihjäl. En jättestor motor, på en pytteliten båt…

Jag gick ombord och frågade paret lite mer om ”sportbåten”, och efter en stunds resonerande bestämde vi oss för att göra affär. Jag körde till ”minuten” och tog ut fem tusen, sen åkte vi och skakade hand med paret på fiskebåten. Jag hade nu köpt min allra första gummibåt!

Vi provstartade motorn innan köpet, men jag vågade helt ärligt inte köra med den mitt i vinten. Visste redan då att den skulle gå som ett skott, men jag provade aldrig att köra med den. Sålde den på Blocket istället. Köpte sen en mindre Johnson för att vara på den säkra sidan.

Ville ut med båten en dag, så jag skulle köra ut mellan pirarmarna, dvs hamninloppet. Såg ju bra ut från småbåtshamnen, men när jag väl kom ut på öppet hav möttes jag av en stor våg, som jag inte hann väja för.

Båten dök rakt igenom vågen, så hela båten vattenfylldes. Ok tänkte jag, då är det väl bara att åka tillbaks igen. Klart jag blev (skit)rädd, men den dagen uppskattade jag den enorma flytkraft gummibåtar har!

På den vägen är det.

Min nästa gummibåt blev en Orange/Svart Zodiac Cadet 310. Min klart snyggaste gummibåt av alla jag haft! Blev skadad en natt av ett gäng fulla fjortisar med cigaretter, jag har försökt hitta en likadan sen dess…

orange-small.jpg

Gummibåtsmannen berättar snart mer om sina andra gummibåtar.

Klicka här om du behöver du nå Gummibåtsklubben via G-mail

Sommaren 2006

Efter 10 år utan gummibåt (stals efter en segeltävling) såg jag denna på PAY C i Löddeköpinge för ett par år sen, och då vaknade intresset till liv igen. Kostade nästan inget, och suget efter öppet hav var stort!

pict324z0-medium.jpg

Annonser

5 Responses to Gummibåtsmannen

 1. conny bergström skriver:

  Hej Gummibåtsmannen
  Hur komer man in i klubben och senare forumet??
  Har ett problem som du kanske kan hjälpa mig med. Köpte en Metzeler Markant, billigt?, problemet är att det är flera hål i den. Har legat ute, vet hur länge.
  Har hittat ett tvåkomponentslim, svindyrt, som fäster mycket bra på båten men inte ”alls” på ”lapparna” köpta till en Zodiak. Vet du om man kan köpa reparationsset eller något hopplock som passar denna båt=Metzeler? Vet du om båten tillverkas fortfarande? Hittar ingen återförsäljare.
  Ha det så gott och om du kan hjälpa mig syns vi på böljan blå.
  MVH Conny

 2. Gurra skriver:

  Hej! Jätte bra webbplats det här alltså! Jag har också en gummibåt, men när jag skulle vaska skumpan i båten så sniska hela skiten och jag hamnade i plurret.

  Kungen tyckte iofs att det var kul som faan, sen gick han in i villan och kollade på live sex och drog ett par linor kokain.

  Milans livakt säger även att han knullade en brud i skjärten, men det vet jag ingenting om. Det är ju ändå Konungen vi pratar om…

 3. Micke skriver:

  Hej alla.
  Jag jobbar på Ekens i Stockholm och jag lagar gummibåtar av alla slag hela dagarna.
  Är det någon som vill ha hjälp med att laga eller ett par råd så tveka inte att ringa mig.
  Jag vet att det inte är bra att göra reklam i forum.
  Jag vill bara göra en god gärning då det är många frågor som behöver svar och jag tror att jag har de flesta då jag har jobbar med detta i 20 år nu.
  Välkommen med era jobb och frågor.
  Med vänlig hälsning,
  Micke/ Ekens Naval AB

 4. Elias skriver:

  Har någån en billig gummi Sportbåt jag skulle kunna tänka mig betala upp till 13 000 för en

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: